Review: Glossier Haloscope

Somehow, this has become a Glossier review blog. Bear with me.

I was actually pretty excited about this product, despite being exhausted with highlighters. Haloscope is described as a dew effect highlighter with an “otherworldly sheen that’s never dry or glittery”. It’s a shimmery balm stick with a clear balm core that you apply directly on the face for a wet-look effect. I got the shade “Moonstone” which is a sheer silvery colour. Sounds exactly like my cup of tea.

But oh, Haloscope. I am conflicted. I have doubts about you.

As far as ease of use goes, this is very straight-forward. Twist up, swipe, you’re done. A little blending out the edges with fingertips may be in order but this is certainly a low-maintenance product, with no fuss or learning curve. The packaging is sturdy and practical, no-frills in the way Glossier products tend to be.

But that claim about never being glittery? It’s not true. The highlighting portion has a shimmery sheen, sure – but I find glitter particles on my face. Glitter particles that are really hard to wash off once they’re on there. What gives?! Why is there glitter?!

Look at this clip from my instagram. It’s so glossy! So shiny! But this effect only really shows up when you apply extremely liberally, and use sharp lighting. I can get a similar effect with just a lip balm, so why shell out $22 for something that adds unnecessary glitter to the mix?

Haloscope does look very beautiful in the right context – but ultimately, it’s more suited to sharply-lit editorial shots than anything else. It’s just not spectacular enough. Plus, GLITTER.

THE RUNDOWN
Price: $22/19,50EUR
Size: 5.5g/0,19oz
Pros: Practical packaging, gives an editorial look.
Cons: Glittery. So glittery.
Repurchase? Nope.

9 thoughts on “Review: Glossier Haloscope

 1. Scarlett

  Jag trodde att det bara var jag som ej applicerat tillräckligt alt. var för blek för denna. Den ser så fin ut på folk på yt men det måste nog vara belysningen..?? Använder redan ett rätt så dewy solskydd och märker knappt någon skillnad före och efter applicering när jag använder haloscope. Hållet verkligen med om att den ej är tillräcklig som en highlighter. Glossier har åtminstone superbra kundservice, gav dom typ 2 stjärnor i betyg och de gav tillbaka pengarna för hela min order lol .. Prova nästa gång du inte är nöjd

  Reply

  1. Saffron

   Köpte du samma färg? Jag tänkte liksom att den här skulle va fin iom att den är lite skir men ja den syns typ inte alls i de flesta ljus och sen får man kämpa med det där jäkla glittret?! Men deras kundservice låter amaze, ska börja använda deras recensionstjänst!

   Reply

   1. Scarlett

    Testa vekligen! Jag fick liksom i min mail att betygsätta och skrev någon kommentar och tänkte inte mer på det och nån dag senare fick jag ett till mail där det stod att jag fått tillbaka pengarna. Helt oväntat? Men nice. Jag köpte quartz efter att ha sett den på Tamira Jarrel. Den smälter in med min hudfärg och visst syns det om jag kör en swipe på min hand men i kombination med mitt solskydd syns den knappt alls. Hon är ju något mer mörkhyad än vad jag är, så idk?? Men aja…. jag kanske får mer användning utav den ifall jag byter till ett annat solskydd som är mer matt…

    Reply

 2. Wilma

  asså bae tack för denna superb review <333

  Reply

  1. Saffron

   Men tack!!! <3

   Reply

 3. Therese

  Vad synd att du inte blev nöjd. Så trist att bli besviken på produkter man sett fram emot att testa. Jag har testat Lumenes Glow Enhancer-stift och tycker att det är jättebra., så det kanske kan vara värt att kolla in om du fortfarande är på jakt efter ett bra highlighterstift. Det är inte glittrigt utan har ett fint skimmer som kan byggas upp eller tonas ned efter behag. Jag blev imponerad, och då är jag ändå som du lite trött på highlighters vid det här laget 🙂

  Reply

  1. Saffron

   Jag har inte testat stick-highlightern från Lumene men den låter väldigt spännande! Tycker ofta deras produkter håller en hög kvalitet.

   Reply

 4. Laura

  Funny enough, this review actually makes me want to try it out AS lip balm a tiny bit.

  Reply

  1. Saffron

   Maybe I’ll give that a shot…! I think colourpop just launched shimmery lip balms too?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.